Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Sneleentaxi, 50e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Vlotte taxiservice

De bedrijfsnaam zegt het al. Online boekingsplatform sneleentaxi zorgt ervoor dat mensen die van A naar B willen, echt snel in een taxi kunnen stappen. Dat doen zij met behulp van een slim geautomatiseerd systeem en samenwerking met taxibedrijven in de regio. Daardoor is er altijd een taxi in de buurt van een klant. Klanten boeken een rit en het systeem zoekt de dichtstbijzijnde taxi zodat de aanrijdtijd minimaal is en de kosten laag blijven.

Even bellen

Klanten die een taxi nodig hebben, gebruiken de website of de app van sneleentaxi. Daar geven ze hun locatie op en kunnen ze direct met een aangesloten taxibedrijf bellen. De taxibedrijven kunnen de aanvraag accepteren via een omgekeerd veilingsysteem. Door het slimme systeem beschikken taxibedrijven over meer informatie en pakken zij vaker een rit op de terugweg. De bezettingsgraad van taxi’s gaat zo omhoog. Particulieren hebben de diensten van sneleentaxi al ontdekt. Zij zijn goed voor 250.000 ritaanvragen per jaar. Nu is de zakelijke markt aan de beurt, zoals hotels, klinieken, reisorganisaties en bedrijven klanten of medewerkers die regelmatig een taxi nodig hebben. Dit jaar lanceerde sneleentaxi een nieuw platform waar iedereen een taxi kan boeken van en naar elke luchthaven in Nederland, België en Duitsland.

Startup

Sneleentaxi is een voorbeeld van een snelgroeiende startup. Het bedrijf is in 2015 opgericht. Sindsdien zijn zij uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Nederlandse taximarkt. Hun vernieuwde aanpak is al diverse malen in de prijzen gevallen.

Sneleentaxi

Sneleentaxi logo Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Taxi op een rij met op de deur het sneleentaxi logo, naast de taxi's staan chauffeurs

Innoveren kun je leren. Maar wat is het geheim van een goede innovatie?

"Doen wat je leuk vindt en ervoor zorgen dat je iedere dag een beetje beter wordt in wat je doet. Dat is voor ons de crux van ondernemen. Fouten maken mag, maar belangrijk is wel dat je ervan leert en die lessen deelt met je werknemers. Oftewel: act fast, fail fast and learn fast."

Bram de Bruin – Sneleentaxi

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact