Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Smit Composite BV, 25e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Een tweede leven voor (riool)putten

Dat verdient elke rioolput met problemen. Tijdens de presentatie voor de gemeente Drechterland werd de nieuwe vinding van Smit zeer positief ontvangen. Composiet dat als tweede schaal in de put past.

De gemeente Drechterland kampt met honderden rioolputten die o.a. door rioolgassen fors zijn aangetast en vervangen zouden moeten worden. Renoveren is dan een voordeligere oplossing die bovendien veel minder overlast voor de omgeving betekend. Tot dusver werd gebruik gemaakt van een betonnen coating.

(Riool)putrenovatie in één dag

Bij het renovatieproces van (riool)putten in één dag kunnen ook de bodem en aansluitingen gerenoveerd worden. De gerenoveerde putten zijn waterdicht, chemisch resistent en een constructieve oplossing is mogelijk. De composiet schaal kan in dikte variëren, afhankelijk van de noodzaak (bijv. de grond(water)druk en/of verkeerslast).

Smit Composite scant de beschadigde put nauwkeurig in door middel van 3D techniek, maakt er een driedimensionale tekening van en ontwerpt vervolgens een tweede schaal op maat die precies in de put past. Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat er veel voorbereidend werk achter de schermen plaats vindt. Daardoor is renovatie binnen één dag mogelijk. Deze aanpak geniet inmiddels internationale belangstelling. Niet voor niets heeft het bedrijf inmiddels een octrooien aanvraag ingediend.

Smit Composite BV

Logo Smit Composite BV Purmerend
 

  LinkedIn

Website

Put voorzien van composietlaag

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact