Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Techcomlight BV, 53e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

SmartLED, overdag daglicht en 's avonds leds

Hoe makkelijk laten we een lamp branden thuis en op het werk terwijl het niet nodig is?  En hoe vaak werken of wonen wij niet in situatie zonder gezond en comfortabel daglicht? Er is nu een nieuw systeem dat ervoor zorgt dan men overdag geniet van gratis daglicht op bijna iedere plek onder het dak door het Solatube® daglichtsysteem. Zodra het daglicht minder wordt, vult de energiezuinige SmartLED automatisch aan. De energiekosten blijven minimaal en binnenruimtes zijn altijd goed verlicht.

SmartLED

Het geheim achter dit slimme licht is SmartLED, die maakt gebruik van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Hierdoor vult de SmartLED alleen aan  als het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen. De SmartLED werkt bijna nooit voluit, maar enkel met die kracht die nodig is om het gewenste lichtniveau te bereiken. Dit verlengt zijn levensduur.

Zowel overdag als 's avonds duurzaam en energiezuinig licht

Door de combinatie van Solatube daglichtsystemen en SmartLED is het nu ook mogelijk om via hetzelfde systeem zowel overdag als 's avonds licht te krijgen op een duurzame en energiezuinige manier. Een van de grootste voordelen van de SmartLED, naast één constant veilig lichtniveau, is de grote energiebesparing ten opzichte van traditionele verlichting. Een belangrijk onderdeel in het besparingsconcept is de lichtbron  die gezamenlijk met  Osram is ontwikkeld.

In de praktijk

Als voorbeeld van het besparingsconcept het project winkelcentrum Sterrenburg van Corio vastgoedbeleggingsfonds. Het gebruik van de SmartLED systemen resulteerde in een gemeten verbruik in de eerste 13 dagen van 4,7 kWh ten opzichte van 113,5 kWh van de oude systemen: een besparing van 96% bij hetzelfde lichtniveau.

Techcomlight BV

Ede

  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact