Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Skylab Analytics, 79e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Spaceborne Data Analytics helpt bij oplossen grote wereldproblemen

Klimaatverandering, tekorten aan voedsel en water, grootschalige bosbranden, veiligheid en conflicten. Het zijn zo maar enkele van de grote problemen waar de wereld nu mee wordt geconfronteerd. Om deze op te lossen is inzicht nodig in aard en omvang van deze problemen, inzet van tijd en geld maar vooral ook nieuwe instrumenten.

Spaceborne Data Analytics

Het Amsterdamse Skylab Analytics heeft van het oplossen van deze problemen haar missie gemaakt. Met haar innovatie “Spaceborne Data Analytics” zet zij data van satellietfoto’s, luchtfoto’s en uit andere bronnen in, om informatieproducten te maken die helpen bij de analyse van dergelijke problemen en de daaraan verbonden risico’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van machinelearning, kunstmatige intelligentie en wetenschappelijke inzichten om deze data te vertalen naar waardevolle informatie. Voorbeelden van toepassingen zijn het tellen van objecten, het meten van broeikasgassen, het in kaart brengen van risicogebieden voor wat betreft criminaliteit en het voorspellen van bosbranden en overstromingen.

Bijdrage aan oplossingen

Spaceborne Data Products wordt wereldwijd ingezet op veel verschillende gebieden. De potentiele mogelijkheden zijn nog vele malen groter.  De wereldproblemen zelf kan Skylab Analytics niet oplossen, maar Spaceborne Data Products kan wel een belangrijk instrument zijn om deze beter in beeld te brengen.

Skylab Analytics

Skylab Analytics logo Amsterdam

LinkedIn

Website

Sateliet opname

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact