Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Single Cell Discoveries, 79e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Cell analyse per post

Onderzoeken van cellen

Bij het onderzoeken van allerlei cellen is een nieuwe methode bedacht. Dat is de single-cell sequencing. Onderzoekers kunnen hiermee  antwoord krijgen over de aard van zeldzame cel types. Je moet hierbij denken aan onderzoek naar stamcellen. Of kankercellen die resistent zijn tegen bepaalde therapieën. Ook worden er onderzoeken gedaan naar medicijnen.

Unieke aanpak

Single Cell Discoveries heeft de single-cell sequencing niet zelf uitgevonden. Maar heeft een systeem ontwikkeld waarbij de onderzoeker per post een plaat toegestuurd krijgt. Deze plaat bevat kleine potjes met speciale vloeistof. In deze vloeistof plaatst de onderzoeker de cellen die onderzocht moeten worden. De plaat gaat daarna per post terug naar het laboratorium van single cell discoveries. Hier worden de cellen zeer gedetailleerd geanalyseerd. De onderzoeker die een bepaald weefsel of ziekte onderzoekt krijgt zo een beter onderzoeksresultaat. De antwoorden van de analyses gaan digitaal terug naar de onderzoeker. Hij kan dan snel verder met  vervolg onderzoek. Zo gaat onderzoek sneller en nauwkeuriger.

Het bedrijf komt voort uit het Hubrecht en Oncode Instituut. Inmiddels zijn er 35 andere instituten klant. De helft van deze klanten komt uit Nederland, de rest uit andere landen.

Samenvattend kun je zeggen dat dit bedrijf een service provider is voor het analyseren van cellen.

Single Cell Discoveries

Logo Single Cell DiscoveriesUtrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Materialen voor single cell sequencing

Teamfoto Single Cell Discoveries

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact