Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Semiotic Labs BV, 70e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Monitoren van elektromotoren en rotating equipment

Er zijn in de wereld 300 miljoen elektromotoren in gebruik. Denk hierbij aan motoren die pompen aandrijven om drinkwater bij jou thuis te krijgen. Of aan motoren die werken bij staalfabrieken of bierbrouwerijen.

Als deze motoren niet goed lopen, ontstaat er slijtage. Dat is vervelend want hierdoor ontstaat er schade. De motor moet vervangen worden of gerepareerd. Stilstand is dan het gevolg bij de productie van bijvoorbeeld bier of water. Dit kost veel geld.

Onderhoud tijdig inplannen

Met SAM4 heeft Semiotic Labs voor dit probleem een oplossing ontwikkeld die de conditie van machines 24/7 monitort. In tegenstelling tot traditionele conditiemonitoringsoplossingen die trillingssensoren op de machine zelf plaatsen, meet SAM4 elektrische signalen vanuit de schakelkast. Die data wordt omgezet in informatie over de conditie, prestaties en het energieverbruik van de gemonitorde assets. Zodra schades worden gesignaleerd, ontvangt de klant een alarm, doorgaans 10 dagen tot 4 maanden voordat machines uitvallen. Zo kan onderhoud tijdig ingepland worden. En stilstand worden voorkomen.

Groot milieuvoordeel

Monitoring met SAM4 levert daarnaast besparing in het energieverbruik op van zo’n 15%. Door efficiënter om te gaan met onderhoud, door processen te optimaliseren en door de vermogens van motoren af te stemmen op de belasting wordt er per 2.000 motoren ongeveer evenveel CO2-uitstoot voorkomen als 1.200 auto’s in een jaar uitstoten.

SAM4 wordt aangeboden als een service, inclusief sensoren en analyses. De oplossing signaleert méér schades dan traditionele methodes, is eenvoudiger te installeren én is een factor 2 tot 5 goedkoper dan de alternatieven.

Semiotic Labs BV

Logo Semiotioc LabsLeiden

Twitter LinkedIn

Website

Verschillende devices met op de schermen de conditie van de gemonitorde assets

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact