Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Secure In Air BV, 29e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Met GeoCamPro naar minder spoorproblemen

De GeoCamPro is een innovatief mobiel camerasysteem waarmee 24 uur per dag een deel van een spoortraject in de gaten gehouden kan houden, zonder dat iemand er fysiek langs hoeft. Dat gebeurt met behulp van daglichtcamera's en infraroodcamera's. Het systeem scant het spoorgebied en kan automatisch defecten ontdekken. Met GIS worden infraroodbeelden gekoppeld aan een (digitale) kaart. Meldingen en beelden kunnen rechtstreeks worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld meldkamers of naar de tablet van een monteur ter plaatse.

Inspecteren spoorwissels

Het Nederlandse spoornetwerk is een van de drukste in Europa. Elke winter zijn er bij sneeuw of strenge vorst wisselstoringen. Het inspecteren van spoorwissels is een omvangrijke en gevaarlijke taak. De GeoCamPro geeft een visuele aanvulling op de huidige sensoren en monitoringssystemen voor het spoor. De nadruk ligt op de analyse van de (warmte)beelden.

Omdat het spoor 24 uur per dag wordt gescand, kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Deze manier van werken maakt defecten veel sneller zichtbaar. Voordat er een echt probleem ontstaat, kan de monteur naar een wissel worden gezonden.

Onafhankelijk van infrastructuur en energie

De GeoCamPro is een systeem dat onafhankelijk is van infrastructuur en energie. Het wordt gevoed door wind- en zonne-energie. De GeoCamPro is binnen een dag opgebouwd of verplaatst naar een ander station.

Secure In Air BV

Helmond

Facebook Twitter LinkedIn

Website

GeoCamPro van Secure in Air

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact