Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Scentronix BV, 33e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Unieke techniek voor je eigen unieke parfum

Met de machine en het softwareplatform in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) van ScenTronix kunnen consumenten hun eigen, persoonlijke parfum laten samenstellen. Deze tech start-up wil met de Algorithmic Perfumery™ de traditionele parfumindustrie radicaal vernieuwen.

De technologie kan parfums creëren via een "direct to consumer" online ervaring en via een fysieke ervaring. En ze kan worden gebruikt om white label-geuren te ontwikkelen en te produceren voor designmerken en influencers. Scentronix wil ook op maat gemaakt functionele geuren ontwikkelen met gezondheids- en welzijnsvoordelen. Geuren die niet alleen lekker ruiken, maar ook iemands fysieke en emotionele welzijn verbeteren door gebruik te maken van fysiologische reacties van de ingrediënten die door kunstmatige intelligentie specifiek voor de persoon zijn gekozen.

Gepersonaliseerd

Op consumentenniveau stelt Algorithmic Perfumery™ gebruikers in staat hun eigen gepersonaliseerde geur te creëren. Het systeem maakt gebruik van AI-software en een verscheidenheid aan data (psychologische, fysieke, culturele, stilistische voorkeuren, sociale-mediaprofiel, vragenlijstinvoer). De geurformule wordt ter plaatse geproduceerd door een in eigen huis ontwikkelde machine.

Automatische controle

Om er zeker van te zijn dat elke geur die wordt geproduceerd binnen de veiligheidsrichtlijnen voor ingrediënten valt, voert het systeem realtime en automatisch een toxicologische controle uit. Deze mogelijkheid is de eerste in zijn soort op gebruikersniveau.

Besparing

Het platform creëert een enorme efficiencyslag: geen ontwikkeltijd en veel minder kosten. Doordat elke order lokaal wordt geproduceerd is er geen noodzaak om voorraden aan te leggen. Dat bespaart logistieke stromen, verpakkingsmateriaal en ongebruikte voorraden.

Scentronix BV

Scentronix logoBreda

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact