Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

STOPAQ BV, 51e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Zelfherstellende visco-elastische coating

STOPAQ BV heeft een zelfherstellende visco-elastische coating ontwikkelt voor zowel onder- als bovengrondse toepassingsmogelijkheden. Zoals pijpleidingen, tanks, afsluiters en muurdoorvoeren. Het doel is waterproblemen op te lossen en te voorkomen. Maar ook corrosie aan bijvoorbeeld isolatiesystemen te vermijden.

De werking

Deze coating is gemaakt op basis van polyisobutylene (PIB). PIB is als polymeer –ten opzichte van andere polymeren zoals silliconen, polyurethane of butyl rubber- het meest waterdamp- en zuurstofdicht.

PIB heeft echter als nadeel dat het los kan raken bij belasting, men noemt dit ook wel koudvloei. In tegenstelling tot PIB is er met de STOPAQ-coating geen sprake van hechting. De coating hardt niet uit en breekt niet. Het blijft vloeibaar en ‘stabiel’ tot 120 graden Celsius. In combinatie met mechanisch beschermingstape, krimpmof of een andere materiaal, zal STOPAQ bij kleine mechanische beschadigingen hierdoor selfhealing zijn.

Voordelen

De zelfhelende visco-elastische coating draagt bij aan en schonere en veiligere wereld van infrastructuur omdat andere technieken (zoals zandstralen met een bepaald profiel) en tools (zoals verfspuitmachines en generatoren) overbodig zijn geworden. Het voldoet aan diverse certificeringen op het gebied van drinkwater en afdichtingsmateriaal. Daarbij is het niet schadelijk voor mens en milieu. STOPAQ BV schat de levensduur in op minimaal 60 jaar. Het behoudt zijn specifieke isolatie eigenschappen en kan onder water gebruikt worden. Dit zorgt voor de laagste kosten voor klant, mens en milieu, aldus STOPAQ BV.

Vele toepassingsmogelijkheden

De selfhealing visco-elastische coating kent veel toepassingsmogelijkheden. Het wordt onder andere gebruikt om problemen met PUR-schuim en tapes op te lossen. Het wordt ook toegepast in nieuwbouw.

STOPAQ is met name internationaal actief en heeft naast een locatie in Stadskanaal, ook een fabriek in Saudi Arabië.

STOPAQ BV

Logo STOPAQ BV Stadskanaal

Twitter LinkedIn

Website

STOPAQ

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact