Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SNEW / No Time To Waste BV, 65e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Overbodige apparatuur kan véél meer dan alleen maar geld opleveren

SNEW maakt de ICT-keten circulair met de door haarzelf ontwikkelde dienst voor de outsourcing van circulair inkopen. De huidige (lineaire) ICT keten kent: grondstof > product > gebruik > afval. Zij doen dit geheel anders en gaan volgens de circulaire economie, apparatuur in een ‘gebruik’ systeem stoppen. Het bedrijf koopt verouderde ICT apparatuur op bij (ICT) bedrijven en geeft deze een tweede levenscyclus. Indien mogelijk wordt deze apparatuur refurbished tot zo goed als nieuw, waarna ze opnieuw verkocht wordt en een tweede leven krijgt. Apparatuur waarbij dit niet meer kan, wordt volledig ontmanteld en gerecycled.

Overbodige apparatuur kan véél meer dan alleen maar geld opleveren

SNEW zorgt voor een ontzorgend en verkoopversterkend concept. En dat is voor alle betrokken partijen winstgevend. De ICT-reseller kan aanbieden apparatuur terug te kopen aan het eind van de levensduur zonder enig risico te lopen. En draagt een steentje bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De levenscyclus van de apparatuur wordt opgerekt en de grondstoffenvoorraad wordt aangevuld. De ingenomen apparatuur wordt door mensen met een beperking gefilterd en uitgezocht.

Noodzaak is groot

Circulaire economie an sich is nog een vrij nieuwe beweging. De noodzaak hiervoor is nu groter dan ooit want over 20 jaar is 30% van de volledige grondstoffen op.

SNEW / No Time To Waste BV

Logo SNEW / No Time To Waste BV Vught

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Aarde vanuit de ruimte met you use we reuse tekst

Martijn van Engelen over succesvol innoveren

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact