Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SIEPLO BV, 36e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Robot werkt voor dier en boer

Als het aan SIEPLO ligt, krijgen veehouders meer tijd voor hun dieren. Hoe? Door het automatisch voersysteem van SIEPLO te gebruiken. Dat is een robot die via draadloze sensoren door de stal rijdt. De robot haalt het voer op, mengt het en brengt het op de juiste plek bij de dieren. Die krijgen dan meerdere malen per dag vers voer. Dat past veel beter bij het natuurlijke eetgedrag. Techniek zorgt voor gezondere dieren en meer gemak voor de boer.

Automatisch

Het voersysteem heeft nog meer voordelen. De robot werkt volledig onbemand en doseert het voer heel secuur. Dat zorgt voor minder verspilling van voer en betere groei van de dieren. Bij elkaar levert dit meer rendement op. Door gebruik van de robot heeft de veehouder meer tijd voor zijn rondes langs de dieren en kan hij beter anticiperen op de gezondheid en prestaties van zijn vee. Voor het gebruik van het volautomatische voersysteem hoeven veehouders hun stallen bijna niet aan te passen. Dit in tegenstelling tot andere voersystemen.

Innovatie

SIEPLO wil met haar producten een bijdrage leveren aan een betere leefwereld voor dieren, boeren en omgeving. Daarom is innovatie een vast bedrijfsonderdeel. SIEPLO wil voortdurend verbeteren en ‘nieuw’ tegen uitgangen aankijken. Dat is met de voerrobot goed gelukt. Een andere machine die wereldwijd wordt gebruikt, is de mengdoseerwagen.

SIEPLO BV

SIEPLO logo Lunteren

Facebook Twitter LinkedIn Google+

Website

SIEPLO voerrobet in koeienstal

 

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Jan van Sieplo en Folkert van Albinsecta over de innovaties waarmee zij een plaats veroverenden in de MKB Innnovatie Top 100.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact