Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

RotorSwing Marine BV, 4e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

RotorSwing Marine Stabilizer ontketent een revolutie in slingerdemping

RotorSwing Marine maakt stabilisatoren voor jachten. Met deze volledig elektrische Magnus effect stabilisatoren heeft het bedrijf 's werelds eerste elektrische intrekbare telescopische Magnus Effect Stabilisator in handen. Een uniek product dat de beste demping van de rolbeweging van jachten tot 30 meter biedt. Met de Magnus effect stabilisatoren hoeft men niet steeds snel te varen voor een effectieve slingerdemping. De om hun as draaiende rotors zijn al optimaal werkzaam bij zeer lage snelheden vanaf ongeveer 3-4knopen. Traditionele vinnen hebben bij die snelheid geen of nauwelijks stabiliserende werking.

Eenvoudig te bedienen

De bediening is uiterst eenvoudig met slechts twee schakelaars: PARK en DRIVE. De rotors van de RotorSwing liggen in hun "PARK" stand in de vaarrichting van het schip. Van enige merkbare snelheidsvermindering is dan geen sprake, omdat de rotors grotendeels in de turbulente grenslaag van het schip liggen. Een ander belangrijk voordeel is de geheel flexibele plaatsing over de lengte van het schip. De stabilisatoren zijn inklapbaar, waardoor ze goed beschermd zijn op binnenwater, en maximale prestaties bereiken op buitenwater.

Geluidloos en efficiënt

Doordat de stabilisatoren, in tegenstelling tot traditionele vinnen, elektrisch zijn, werkt het systeem geluidloos en efficiënt. Lekkage van hydraulische olie bij gebruik van traditionele vinnen leidt tot vervuiling. De Magnus effect stabilisatoren hebben een laag energie verbruik en zijn een schone, groene oplossing. Magnus effect stabilisatoren kunnen flexibel geplaatst worden aan boord van een jacht.

RotorSwing Marine BV

Raamsdonksveer

  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact