Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

RosterBuster uitgegroeid tot grootste airline crew-app bouwer in de wereld

Elke luchtvaartmaatschappij levert een rooster aan haar crew, maar nergens in de wereld is het rooster eenvoudig inzichtelijk voor onderweg. RosterBuster, gevestigd in de Dutch Innovation Factory heeft een app ontwikkeld die dat probleem oplost en het rooster tot leven brengt. Tijdens de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100 eindigde RosterBuster als zevende.

Alleen de meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland werden hiervoor geselecteerd. Met de zevende plek is RosterBuster het hoogst genoteerde traveltech bedrijf van Nederland geworden en het enige Zoetermeerse bedrijf dat in de lijst is opgenomen.

“Met Gamebasics ben ik in 2011 als dertiende geëindigd. Deze keer werd het de zevende plaats, een prachtig resultaat. De notering met Gamebasics was één van de eerste keren dat er van buitenaf erkenning kwam. Destijds een mijlpaal. Het heeft ons geen windeieren gelegd, want het jaar erop begonnen we aan een opmars die ons uiteindelijk zou brengen tot vijf miljoen gebruikers van de game ‘Online Soccer Manager’ en een miljoenenomzet. Wellicht gaan we met RosterBuster nu ook zo’n mooie groeispurt in. De voortekenen zijn in elk geval goed”, vertelt Jeroen Derwort oprichter en voormalig directeur van Gamebasics.

Airline crew-app

Met de app die RosterBuster ontwikkeld heeft kunnen piloten en stewardessen onderweg hun rooster raadplegen, contact houden met collega’s en beschikken over de meest relevante informatie over bijvoorbeeld roosterwijzigingen. Dat de app zo succesvol zou worden, hadden beide heren bij de start niet durven dromen. Inmiddels gebruiken bijna 300.000 crew-members van meer dan 400 airlines wereldwijd (bijv. KLM, British Airways, Emirates en United Airlines) dagelijks de app op hun smartphone.

Verbinding

In een paar jaar tijd verdubbelde Gamebasics van 22 naar 45 man personeel, die grotendeels bestaat uit studenten. Jeroen vindt het belangrijk dat er een goede verbinding is tussen het onderwijs en bedrijfsleven, omdat je juist hierdoor goed gekwalificeerd personeel krijgt.

“Bij Rosterbuster bieden we studenten reguliere stages en de mogelijkheid om na hun stage wat bij te verdienen. Dat is ideaal voor ze, omdat het bedrijf in hetzelfde gebouw gevestigd is als De Haagse Hogeschool. We investeren in goede begeleiding en zijn zelfs op zaterdag open. Studenten voeren bij ons interessante projecten uit die goed passen bij de opleiding. Hierdoor hebben ze tijdens hun studie al een bijbaan die hierbij aansluit, en dat geeft ze een voorsprong op de arbeidsmarkt!”

Door de bedrijvendag, die jaarlijks in de Dutch Innovation Factory wordt georganiseerd, liep Ashwin stage bij RosterBuster, waar hij daarna parttime bleef werken naast zijn studie. Hij studeerde af bij Gamebasics, waar hij nu inmiddels fulltime werkt als ontwikkelaar.

Doorgroeien

RosterBuster is gestart bij de incubator Crosspring, die ook gevestigd is in de Dutch Innovation Factory. Na het eerste jaar was er genoeg potentie om in de factory een eigen kantoor te huren. “Het aantal gebruikers is de afgelopen twee jaar verdubbeld. Ondanks dat er best wat concurrentie is in deze markt, zijn we veruit de grootste in de wereld. Daarmee zetten we Zoetermeer op de luchtkaart,” vertelt Richard Versluis, oprichter en CEO van RosterBuster.

Doelen

Komend jaar is een spannend jaar voor Derwort en Versluis. Ze zijn hard bezig om hun product zo in te richten dat communicatie tussen airline crew onderling veel gemakkelijker wordt. De verwachtingen zijn hoog, omdat het een probleem is dat nog geen enkele app tot nu heeft kunnen oplossen. Daarnaast zijn ze hard bezig om hun ondersteuning uit te breiden naar Azië. “De markt beweegt snel en we zijn nog lang niet tevreden. Ons doel is om de standaard app te worden voor airline crew overal in de wereld. Als piloten of stewardessen in training gaan willen we al dat ze onze app leren gebruiken. We hebben een enorme groei doorgemaakt, maar het product kan nog veel beter aansluiten bij de behoeften van luchtvaartpersoneel.”, aldus Derwort.

Bron: Zoetermeer.nieuws.nl
Foto: Dutch Innovation Factory

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact