Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

RoofRunners, 32e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Dakdekken sneller en minder belastend maken

De branche wordt behoudend genoemd, maar om de vernieuwende kwaliteiten van de RoofRunner Tule kunnen de dakdekkers van bitumineuze daken niet heen. Dat meent althans Anton van Bakel, directeur RoofRunners.com en hij zou zomaar gelijk kunnen hebben.

Drie tot vier keer sneller

De RoofRunner Tule werkt drie tot vier keer sneller dan de handmatige bevestiging van tule (speciale kunststof bevestigingspluggen), levert geen belasting van de schouders of knieën, is rendabel bij platte daken vanaf 4.000 m2 en wordt bij oppervlaktes van 20.000 tot 50.000 m2 in een keer terugverdiend. Zie hier de kwaliteiten van een 80 kilo zware, innovatieve dakdekkersmachine. "Om de pluggen door het isolatiemateriaal op het dak vast te maken, is gemiddeld 25 kilokracht nodig" weet Anton van Bakel. "Dat belast vooral de schoudergewrichten en nek- en rugspieren. Het arbo-niveau van deze werkwijze ligt dus heel laag." De RoofRunner maakt daar korte metten mee. De dakdekker loopt rechtop achter het apparaat dat op ingestelde afstanden een tule bevestigt. Wie met de RoofRunner Tule heeft gewerkt wil eigenlijk niet meer zonder.

Conservatieve branche

Van Bakel worstelde met de vraag hoe RoofRunner was te introduceren in de conservatieve dakdekkerbranche. "Niet alleen is de branche vrij behoudend, ook is de investering voor het apparaat best pittig. Hij kreeg het advies om contact te zoeken met isolatiemateriaalleveranciers omdat we met de RoofRunner Tule enorm veel isolatiemateriaal kunnen verwerken. Er werd een connectie gelegd bij Rockwool en daaruit is een samenwerking ontstaan." Van Bakel had ondertussen de takelbare RoofRunner Box ontwikkeld. Deze bevat alle benodigde materialen om een dak van 10.000 m2 te bedekken. Rockwool heeft nu vier RoofRunner Boxen en vijf machines in gebruik.

Doorontwikkelen

De RoofRunner is een mooi arbo-instrument voor een branche die oog krijgt voor investeringen in de opleiding en gezondheid van personeel. Van Bakel: "Andere isolatiefabrikanten zijn inmiddels zeer geïnteresseerd geraakt. We investeren nog steeds in doorontwikkelingen. Studenten van de HAN hebben gewerkt aan een modificatie naar een volledig geautomatiseerde tuleaanvoer, die we in de toekomst willen toepassen. Sinds 2012 rijdt de RoofRunner Mobile Van rond, onze mobiele (demonstratie) versie.

RoofRunners

Ravenstein

  LinkedIn

Website

Dakdekkers werken met de RoofRunner Tule op een dak

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact