Roem van Yerseke BV, 92e plaats MKB Innovatie Top 100 2016
Mosselen à la Minute
Genieten van mosselen uit de schelp, maar dan snel en gemakkelijk. Roem van Yerseke BV, een schaal- en schelpdier verwerkend bedrijf in mosselen, oesters en garnalen, is erin geslaagd een procedé te ontwikkelen waardoor het mogelijk is een gerecht met mosselen snel en eenvoudig op tafel te zetten. Binnen circa 5 minuten staan de mosselen op tafel: Mosselen à la Minute.
Innovatief verwerkingsproces
De – gepatenteerde - verwerkingsmethode van de Mosselen à la Minute zorgt er voor dat deze – zonder gebruik van conserveringsmiddelen – relatief lang houdbaar zijn. Dit is gunstig voor retailers. Door de wijze van verwerking worden de mosselen namelijk – via microwave - kort gegaard en vervolgens snel terug gekoeld waardoor de houdbaarheidsdatum wordt verlengd tot 21 dagen (mits gekoeld). Tijdens dit hightech proces behouden de mosselen hun volle zilte smaak en de malse structuur. Er worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Consumentenpanels geven aan dat de smaak van deze mosselen niet te onderscheiden is van vers gekookte mosselen. Dus een gezonde en smakelijke maaltijd.
Toenemende vraag naar kant- en klaar maaltijden
De vraag naar kant-en-klaar maaltijden in de supermarkten neemt toe. Dit geldt zowel voor senioren, tweeverdieners, maar ook jongeren. Het product “Mosselen à la Minute” is geschikt als lunch-, voor- (2 personen) of hoofdgerecht (1 persoon). Verkrijgbaar in 4 varianten: naturel met verse groenten, met Provençaalse saus, met knoflooksaus en witte wijnsaus.