Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Robot Care Systems, 36e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Slimme rollator houdt je uit de rolstoel

De Lean Empowering Assistant (Lea) is een robot vermomd als rollator. Deze innovatieve rollator zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Door de ingebouwde sensoren en persoonlijke instellingen helpt de robot mensen de stap naar een rolstoel uit te stellen. Bijvoorbeeld voor mensen met Parkinson, spierziektes of MS vergroot Lea de mobiliteit en ontlast Lea de zorgomgeving.

Hip maar vol met technieken

In de hippe rollator zitten allerlei state-of-the-art technieken verstopt. Denk aan robotica, kunstmatige intelligentie, deep learning, sensoren, metronomen en camera’s.  Zo komt de robot naar je toe als je hem met een drukknop roept, kan hij obstakels detecteren en ondersteunt Lea bij het lopen. Maar deze robot stimuleert ook om oefeningen te doen en houding te verbeteren en nodigt je uit voor een dansje.

De robot heeft een sociale functie met de ingebouwde video call met vrienden of familie. De ingebouwde tablet is voorzien van een fotoalbum en een agenda om de gebruiker te herinneren aan medicijn inname, afspraken en oefeningen. De fysiotherapeut en zorgomgeving kan op afstand met een portaal of app zien hoe het gaat met de gebruiker van Lea.

Verlaging zorgkosten

Met deze robot draagt Robot Care Systems bij aan verlaging van de zorgkosten terwijl tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg omhooggaat.  De robot is ontwikkeld samen met zorgorganisaties, verzekeraars, verplegend personeel en cliënten van zorginstellingen. Lea heeft al diverse prijzen gewonnen voor het ontwerp en techniek, zo won oprichtster Maja Rudinac de Johan Friso ingenieursprijs (ingenieur van het jaar 2019) door haar werk aan Lea.

Robot Care Systems

Logo Robot Care Systems's-Gravenhage

Twitter LinkedIn

Website

LEA de robot rollator

Robot Care Systems oprichtster Maja Rudinac (midden) en management Maarten Sluyter (links) en Wouter Markus (rechts)

Robot Care Systems oprichtster Maja Rudinac (midden) en management Maarten Sluyter (links) en Wouter Markus (rechts).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact