Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Robin Radar maakt jacht op ongewenste drones Frisian Flag 2019

Robin Radar gaat bij Vliegbasis Leeuwarden drones opsporen die ongewenst rondvliegen bij Frisian Flag 2019. Sinds de start van de internationale oefening is het aantal drones rond de basis flink toegenomen.

Drone Detectie

Robin Radar is een van de marktleiders op het gebied van Drone Detectie Systemen en is gevraagd om hun systemen in te zetten bij Vliegbasis Leeuwarden waar Frisian Flag 2019 plaatsvindt.

Frisian Flag 2019

Frisian Flag 2019 is een grote internationale oefening die van 1 april tot en met 12 april 2019 plaatsvindt. Tijdens de oefening trainen zo'n 50 (jacht)vliegtuigen vanaf de vliegbasis voor grote en complexe internationale missies.

Drones

Het groot aantal vliegtuigen trekt natuurlijk veel bekijks, maar helaas ook van mensen met drones. Ondanks dat het verboden is om binnen een straal van 3 kilometer van de luchthaven te vliegen, is het aantal drones rond de basis flink toegenomen.

Overlast

De vliegbasis deelde eerder nog een waarschuwing uit om het dronegebruik rond de vliegbasis tegen te gaan. "Er zijn dus mensen die ervoor kiezen die waarschuwing te negeren", aldus woordvoerster Natasja van Rijn-Kooistra van de vliegbasis. Er blijven illegale drones in de lucht hangen. "We gaan het nog nadrukkelijker in de gaten houden. De Waddenhelikopter heeft er ook ontzettend veel last van. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties."

Boetes

Robin Radar gaat de lucht nauwlettend in de gaten houden voor ongewenste drones die de regels overtreden. Degene die toch binnen de no-fly zone vliegen kunnen rekenen op een fikse boete.

Robin Radar in MKB Innovatie Top 100 2016

Robin Radar won in 2016 de tweede prijs bij de MKB Innovatie Top 100, georganiseerd door de Kamer van Koophandel. In datzelfde jaar opende het Haagse bedrijf een nevenvestiging op businesspark Aviolanda Aerospace Woensdrecht.

Bron: DRONES.nl

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact