Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

Robin Radar Systems BV, 79e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Vogels en drones op de radar

Vogels zorgen met regelmaat voor onveilige situaties in de luchtvaart en veroorzaken jaarlijks vele miljoenen aan schade. Daarbij is de grote beschikbaarheid van drones een steeds actuelere veiligheidskwestie. De radarinstallaties van Robin Radar Systems sporen vogels én drones op en waarschuwen op tijd voor gevaar. Robin is de enige bouwer van vogelradars in Europa (wereldwijd zijn er drie) en heeft als enige radars met drone detectie.

Migratieroutes

De meest geavanceerde radars van het bedrijf kunnen het risico op aanvaringen signaleren tot op een afstand van meer dan 100 kilometer, en door middel van 3D technieken worden verschillende vogelsoorten herkend. De systemen brengen ook vliegpatronen in kaart over langere termijnen. Het bedrijf levert radars die mobiel inzetbaar zijn en geheel op afstand bediend kunnen worden. Behalve voor de luchtvaart zijn die ook van belang bij windmolenparken, om populaties van vogels en vleermuizen te beschermen. Het in kaart brengen van migratieroutes helpt bij het vinden van geschikte plekken voor molens. Ook kunnen de windmolens op tijd worden uitgeschakeld wanneer dat nodig is.

ESA

Robin Radar Systems ontstond in de jaren tachtig en werd als project ontwikkeld voor de Nederlandse Luchtmacht bij onderzoeksinstituut TNO. Daarna investeerde ook ruimtevaartorganisatie ESA erin. De technologie werd in 2010 commercieel beschikbaar.

Robin Radar Systems BV

Logo Robin Radar Systems Den Haag

 Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact