Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Risk Explorer BV, 81e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Bedrijfsrisico’s in 30 minuten in kaart

Bedrijfscalamiteiten leiden helaas te vaak en ten onrechte tot een faillissement. Dat is zonde en onnodig, vindt Risk Explorer BV. Verzekeringsadviseurs adviseren nog teveel ‘uit de losse pols’ of uit het hoofd. En daar gaat het fout. Een grondige diepgaande risicoanalyse maak je in deze tijd niet meer uit het hoofd. Teveel cruciale bedrijfsaspecten worden (per ongeluk) over het hoofd gezien. Dat leidt dan tot incomplete adviezen en niet/onvoldoende aansluitende verzekeringspakketten. En dan komt die calamiteit!

Compleet bedrijfs- en risicoprofiel

Risk Explorer helpt risico- en verzekeringsadviseurs om ‘te weten wat ze moeten weten en vragen’. Zij biedt structuur. Op eenvoudige wijze wordt het complete bedrijfs- en risicoprofiel in kaart gebracht. Dankzij intelligente dwarsverbanden in de vraagstelling worden alleen relevante vragen gesteld. Op geautomatiseerde wijze worden bedrijfsrisico’s geïnventariseerd en geanalyseerd, waarna een compleet (verzekerings)adviesrapport wordt gegenereerd. En dat binnen 30 minuten.

Subjectieve risicoaspecten koppelen aan objectief bedrijfsprofiel

De ontwikkelaars van Risk Explorer zochten wereldwijd naar een intelligente applicatie, maar deze bestond niet. Het kostte uiteindelijk 7 jaar om deze zelf te bouwen. In 2014 heeft de applicatie geleid tot nominatie voor de Generali/AM Innovatieprijs. Risk Explorer kan op eenvoudige wijze worden gekoppeld met externe administratiesystemen. Door ‘empathie’ toe te voegen worden subjectieve risicoaspecten gekoppeld aan een objectief bedrijfsprofiel. Dat is uniek. De ondernemer ontvangt een begrijpelijk risicoadvies waarmee hij echt uit de voeten kan.

Risk Explorer BV

Logo Risk Explorer 's-Hertogenbosch

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Riskexplorer cartoonweergave

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact