Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Remoticom, 39e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Slimme bewegingssensor

Remoticom ontwikkelt producten die draadloos gebruik maken van Internet of Things (IoT) en onderdeel zijn van Smart City oplossingen. Dit omvat slimme oplossingen voor onder andere licht en energie, maar ook voor verkeer. Remoticom heeft bijvoorbeeld een slimme bewegingssensor ontwikkeld die bijdraagt aan een veilige stad.

Tijdsregistratie

De slimme bewegingssensor is geschikt voor zowel bovengrondse als ondergrondse locaties. Denk hierbij aan bedrijfspanden, overheidsgebouwen en openbare locaties. De sensor kan bepaalde activiteiten detecteren en de duur ervan registreren. Een voorbeeld hiervan is wanneer en hoe lang een vergaderzaal in gebruik is. Aan de hand daarvan kunnen de benodigde schoonmaakactiviteiten worden vastgesteld. Daarnaast is het ook mogelijk om verdachte situaties te signaleren, zoals het in de gaten houden van een bouwplaats gedurende de nacht. De sensor maakt realtime melding van ongeoorloofde activiteiten.

Energiezuinig

De sensor maakt gebruik van NarrowBand- IoT (NB-IoT) technologie. Dit netwerk garandeert een goede dekking, ook op plaatsen die lastiger te bereiken zijn zoals in een pand of onder de grond. Verder is dit netwerk laag in kosten en energiezuinig. Op deze manier werkt de slimme bewegingssensor erg lang op een batterij. Remoticom groeit snel en zal naast de bestaande vestigingen in Nederland, België en China, dit jaar nog verder uitbreiden naar onder andere Duitsland.

Remoticom

Remoticon logo Tilburg

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

RTM-PIR-NBIoT bewegingsmelder

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact