Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Remedy Distribution ltd, 96e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Beweeggedrag op afstand bekijken en beïnvloeden met Activ8

Het in 2012 gelanceerde Activ8 bestaat uit een intelligente fysieke beweegmonitor, de Activ8 activity tracker, in combinatie met het Activ8 persoonlijk online dashboard. De monitor is een klein en licht apparaatje, dat betrouwbaar het activiteitenpatroon van de gebruiker herkent en nauwkeurig energieverbruik registreert.

Via het persoonlijk dashboard geeft Activ8 duidelijk inzicht in de dagelijkse activiteiten. Het stelt zorgverleners in staat om op afstand beweeggedrag te zien en hierin te interveniëren. Lifestyle coaches, onderzoekers en fysiotherapeuten krijgen een goed en nauwkeurig inzicht in beweeggedrag van mensen. Deze algoritmes zijn gevalideerd door Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Fontys Sport Eindhoven. Activ8 gegevens worden geupload in de cloud en kunnen vervolgens op de PC of smartphone van gebruikers of coaches op afstand worden bekeken.

Meten lang stilzitten op de werkvloer

Activ8 wordt ook ingezet om te lang stilzitten op de werkvloer te meten en met een app te onderbreken. Recent onderzoek heeft namelijk laten zien dat lang onafgebroken zitten leidt tot verhoogd risico op diabetes en hartziekte. Activ8 is verkrijgbaar via website en via partners, zoals Fontys Sport, Adelante, Vitalis, Erasmus Medisch Centrum, LUMC, UMC, GGZ en Topsupport.

Remedy Distribution ltd

Valkenswaard

Facebook Twitter 

Website

Active8

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact