Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Regionale Stadsbode BV, 72e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

De bode nieuwe stijl

BODS staat voor Bundeling via Overslagcentra naar regionale Distributie door Samenwerking. In transport en logistiek is een zekere vervreemding ontstaan tussen leverancier en eindklant. Vervoer vindt plaats over grote afstanden met wisselende bezorgers met kwaliteitsverlies aan het einde van de keten. Vrachtwagens uit alle hoeken van het land rijden de stad in en uit en dankzij de groei van het webwinkelen rijden er dagelijks veel bestelbusjes door de wijken om hun vaak kleine bestellingen te bezorgen.

Goederen bundelen

Middelkoop Duiven is al gewend om samen te werken en alle goederen die voor een stad zijn bestemd, vanuit verschillende regio's te bundelen en 's nachts door het netwerk van samenwerkende vervoerders naar het meest nabije magazijn te brengen. Daardoor zijn die goederen de volgende ochtend al dichtbij hun bestemming. Dit principe wordt toegepast in BODS: Bundeling via Overslagcentra naar regionale Distributie door Samenwerking.

Oude bodesysteem in een high tech jasje

BODS combineert kennis die lokale bezorgers hebben van de lokale situatie met het bundelen van goederenstromen buiten de stad door slimmer te plannen (push-methode) en binnenstedelijke distributie, ' last mile'. Deze laatste kilometers worden uitgevoerd door Regionale Stadsbode, die hiervoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet, hen zodoende meer vaardigheden aanleert om meerwaarde te gaan bieden in de logistiek.  BODS is een terugkeer naar het oude bodesysteem in een nieuw, high tech jasje. De bode was een transporteur die zijn stad kent, de goederenstromen verzamelt en daarmee het laatste deel van het vervoer op zich nam.

Transport vergroenen

Bundeling is één manier om het aantal kilometers te verminderen en zo het transport te vergroenen. BODS faciliteert planners van verschillende bedrijven zo efficiënt mogelijk naar hun volgende laad- en lospunt te rijden. De vracht die bestemd is voor de bebouwde kom en de wijken eromheen wordt gelost bij een logistiek centrum aan de rand van de bebouwde kom. De goederen worden vandaaruit met elektrische auto's (met zero emissie) naar de binnensteden en de wijken eromheen bezorgd. Hetzelfde principe wordt gebruikt voor het ophalen van pakketten.

Regionale Stadsbode BV

Duiven

 Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact