Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Recycled Island Foundation, 100e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Plasticvangers en een park van plastic uit en op water

Plastic vervuilt de zeeën ver weg, maar ook dichtbij. Vervuiling voorkomen is beter dan oplossen. Als er dan toch plastic afval is, kun je het maar beter nuttig inzetten! Recycled Island Foundation pakt het plastic aan vóór het de zee bereikt, en maakt met het gevangen zwerfvuil uit de Maas eilanden waar mens en dier prettig verblijven.

Laagste punt

Recycled Island Foundation heeft in de Nieuwe Maas een drietal passieve plasticvangers geplaatst. Rivieren zijn in steden vaak het laagste punt, daarom hoopt zich juist daar afval op en drijft het vervolgens naar zee. De drijvende plasticvangers vangen drijfvuil op door gebruik te maken van de stroming en wind, en houden het afval daarna ook vast. Het systeem werkt autonoom en functioneert ook op drukke waterwegen en onder wisselende weersomstandigheden. Gerecycled plastic is gebruikt als bouwmateriaal voor de vangers.

Groener karakter

Het opgevangen plastic afval heeft een nieuwe toepassing gekregen.  Samen met de gemeente Rotterdam zijn hiervan zeshoekige drijflichamen ontwikkeld, die samen een drijvend park vormen. De drijvende groenstructuren trekken flora en fauna aan, en geven zo de haven een groener karakter. Met het park toont de Foundation aan dat gerecycled kunststof uit rivieren een waardevolle grondstof kan vormen voor nieuwe producten.

Spinoff

Recycling en hergebruik van plastic is een relatief nieuwe markt. Er zit nog veel groei in. Recycled Island werkt samen met o.a. afvalverwerkers, ingenieurs , onderzoekers, sorteerders en producenten. Met elkaar zorgen ze voor een schoner ecosysteem én nieuwe banen.

Recycled Island Foundation

Logo Recycled Island FoundationRotterdam

Facebook LinkedIn

Website

Passieve plasticvanger in de Nieuwe Maas

Teamfoto Recycled island Foundation

Team Recycled Island Foundation

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact