Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Recornect, 25e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Multimedia in de zorg

Techniek toepassen in de zorg in het belang van de patiënt. Dat kan met de vinding van Recornect uit Eindhoven. Zij hebben een interactieve mediawand ontwikkeld. De wand wordt gebruikt in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. De functionaliteiten van de mediawand zijn een goede aanvulling op de fysieke zorg.

Tablet

De basis van de mediawand is een robuuste tablet die ingebouwd zit in een muur. Via de tablet heeft de patiënt toegang tot allerlei functies. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen en diverse rustgevende beelden maar ook functies waarmee zij iets kunnen doen. Zoals tekenen, puzzelen, muziek uitkiezen en luisteren en teksten lezen. Door middel van een manager-app kan de begeleider het scherm volledig personaliseren en persoonlijke content uploaden. Dit gebeurt via een speciaal software platform (GRASP) dat ook door Recornect is ontwikkeld. Het ontwerp van de mediawand is een co-productie tussen verzorgers, technische experts en ervaringsdeskundigen.

Plezieriger

De mediawand wordt onder andere toegepast in een isoleercel of een ruimte waar mensen onder toezicht verblijven. Binnen de kaders die de verzorger stelt, kan de patiënt zelf kiezen wat hij of zij wil gebruiken. De wand zorgt ervoor dat het verblijf in zo’n ruimte plezieriger wordt. Recornect heeft inmiddels wanden geleverd aan zorginstellingen in Nederland en in het buitenland. De focus ligt op de psychiatrie maar de wand is ook inzetbaar in de zorg voor dementerende ouderen of in gevangenissen.

Recornect

Logo Recornect Eindhoven

Facebook LinkedIn

Website

Mediawand met robuuste tablet

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact