Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Rechtstreex, 10e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Werken aan een korte en duurzame voedselketen

Rechtstreex biedt een compleet assortiment verse producten van boeren en kleine producenten uit de regio. De klant bestelt online, maar zit niet vast aan specifieke producten, een abonnement of een minimum bestelhoeveelheid. De bestelling is vervolgens op te halen bij een afhaalpunt in de buurt, de zogenaamde wijkchef. Door deze korte keten biedt Rechtstreex de boer een eerlijke prijs, die altijd 63% van de verkoopprijs bedraagt.

Contact met klanten en boeren

Een simpel concept zo lijkt het, maar Rechtstreex gaat verder dan alleen het verkorten van de voedselketen. Bijzonder is het wijkchef-model waarbij zelfstandige ondernemers verkooppunten in de wijk runnen. Hierdoor ontstaan er verbindingen tussen de buurtbewoners, zowel offline als online, bijvoorbeeld door het delen van recepten of het organiseren van evenementen. Maar ook met de boeren is er intensief contact. Rechtstreex stimuleert innovaties bij de boer zoals bijvoorbeeld de teelt van Nederlandse kikkererwten en projecten om de gezondheid van de bodem te verhogen of te herstellen.

Geen verspilling

Doordat er geen voorraden nodig zijn, is de voedselverspilling nihil. Het concept is inmiddels uitgebreid met leveringen aan de horeca en lunches op kantoren. Ook is het steeds wisselende assortiment te koop en te proeven in Rotterdam Zuid in de Fenix Food Factory. Eventueel overgebleven groenten belanden in een heerlijke soep of quiche.

Landelijke dekking

Er zijn nu op dit moment 37 wijkchefs actief in Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Landelijke dekking lijkt eind 2017 haalbaar, doordat het een concept heel schaalbaar is. Rechtstreex heeft zelf 20 werknemers in dienst.

Rechtstreex

Logo Rechtstreex's-Gravenhage

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Groente

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact