Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

RAVAS, 52e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Twee verschillende orders verzamelen op één truck, zonder pickfouten

RAVAS produceert en distribueert weegsystemen die geïntegreerd worden in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. RAVAS is er met de RPW-EL double scale in geslaagd orderpickers uit te rusten met twee onafhankelijke weegsystemen in de vorken van de truck.

Double scale orderpicker

Bij orderverzamelen komt presteren neer op snelheid en nauwkeurigheid. De RPW-EL double scale is een orderpicker met extra lange vorken voor twee pallets én twee weegsystemen zodat elke pallet apart wordt gewogen. Zo weet je of het totaalgewicht van de orderregel klopt, maar ook dat het artikel aan de juiste pallet is toegevoegd. De double scale orderpicker is tot op 100 gram nauwkeurig, dankzij de gepatenteerde FlexBolts die de lengte- en torsiekrachten op de vorken opvangen. Deze techniek zorgt ervoor dat een last op de vorken optimaal op de krachtopnemers wordt overgedragen en dus heel nauwkeurig gemeten kan worden.

Snel fouten herstellen

Twee indicatoren sturen hun weeginformatie separaat naar een warehouse management systeem. Dat vergelijkt online het actuele gewicht van de orderregel op de pallet met het theoretische gewicht van de artikelen. Komt dit niet overeen, dan wordt de operator gevraagd de geconstateerde fout te herstellen. Zo worden fouten gecorrigeerd waar dat het minst kost: op de picklocatie.

Kostenbesparend

Deze mobiele weegsystemen helpen bedrijven directe kostenbesparingen te realiseren, hun interne logistiek efficiënter te maken, de kwaliteit van hun producten en diensten te verhogen, en daardoor de tevredenheid bij hun klanten te vergroten.

RAVAS

Logo RAVAS Zaltbommel

Facebook Twitter LinkedIn

Website

RPW-EL double scale

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact