Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Quick Plug BV, 84e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Plug geeft een opmerkelijke teeltversnelling

De Xcellent Plug® for Orchids laat orchideeën beter groeien en zorgt voor minder wortelbreuk. Vond vermeerdering eerst met de hand plaats, nu kan het volledig geautomatiseerd. De plug geeft ook een opmerkelijk teeltversnelling: gemiddeld 15 tot 20%.

De Xcellent Plug® for Orchids is een groei- en bewortelingsmedium waarop specifiek orchideeen, en in het bijzonder Phalaenopsis jonge planten, kunnen groeien. Het is een zogenaamd vermeerdering substraat.

Drie innovaties in één

  • Het huidige systeem waarop Phalaenopsis vermeerderd wordt, is een zaaibak waar gemiddeld 60-70 planten gezamenlijk in groeien. Na circa 25 tot 30 weken worden de jonge planten in een eindpot gepoot. Dit is tot op de dag van vandaag niet te automatiseren. Met de Xcellent Plug® for Orchids kan dit wel.
  • De plug geeft een opmerkelijk teeltversnelling van gemiddeld 15 tot 20%. Omdat Phalaenopsis bij gemiddeld 28 graden wordt geteeld wordt hierdoor een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.
  • Door de opbouw van de plug, met in het midden een verticaal gat waar de plant in komt, is er minder wortelbreuk bij verspenen én bij het oppotten.

Automatiseringsslag

Voor de tuinbouwsector is het van groot belang dat er een automatiseringsslag gemaakt wordt. In de jonge planten sector is de automatisering al vergaand, behalve voor het oppotten. De Xcellent Plug® for Orchids gaat hier verandering in aanbrengen.

Quick Plug BV

Monster

 Twitter 

Website

"Het is een prestigieuze eer als je genomineerd wordt bij de 100 beste innovaties van Nederland."

Erik de Ruiter van Quick Plug 

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact