Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Quasset BV, 64e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Minder ongevallen door 3D-modellen

Jaarlijks komen verwondingen en ongevallen voor bij onderhoud en inspectie in sectoren als  olie, gas, chemie, water en energie. In de toekomst mogen steeds minder mensen  afgesloten ruimtes in. Inspectie en onderhoud zal meer en meer digitaal en op andere manieren gaan.

Quasset heeft hiervoor AssetBuilder ontwikkeld. Het is een online portaal waar je modellen kunt bouwen: 3D-visualisatie software voor de onderhouds- en inspectiewerkzaamheden. 3D-modellen van assets (drukvaten, opslagtanks, leidingen) kunnen eenvoudig digitaal worden gebouwd. Het zijn dynamische componenten die je op een intuïtieve manier combineert. Je klikt ze als lego-steentjes aan elkaar. Het omzetten van complexe 3D-modellen wordt hiermee een snel en logisch proces.

Gebouwd in de browser

Wat AssetBuilder bijzonder maakt is dat geen dure, complexe of arbeidsintensieve software meer nodig is. Er wordt direct gebouwd in een browser. Hierbij gebruiken ze cloud software, 3D en augmented virtual reality technologieën. Het werkt sneller en praktischer en goedkoper. En er zijn geen grote omvangrijke computerbestanden meer nodig.  De modellen zijn overal toegankelijk. In combinatie met robotsimulatie software kunnen virtuele robotinspecties worden uitgevoerd.

November 2018 had het bedrijf de 1e showcase in Galveston. Deze nieuwe manier van 3D bouwen biedt volop kansen voor de onderhouds- en inspectiebranche. 

Quasset BV

Logo QuassetHilversum

 Twitter LinkedIn

Website

3D visua;isatie softeware op beeldscherm

Quasset management teamfoto

Team Quasset: Timothy Black, Tjibbe Bouma (CEO), Marina Kok, Rudolf Essel, Catherine Reijans, Luc van Stakenborg (COO)

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact