Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Quantib BV, 15e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Software voor vroegere en meer accurate diagnose van ouderdomsziekten

De vergrijzing van de maatschappij leidt tot een sterke groei in het aantal patiënten met dementie. In 2011 waren de zorgkosten gerelateerd aan dementie in Nederland bijna 5 miljard euro, sindsdien is dit bedrag sterk gestegen. Een vroege en accurate diagnose is belangrijk omdat daarmee sneller de juiste maatregelen genomen kunnen worden. Dat is in het belang van de patiënt en heeft ook grote impact op de zorgkosten. Tot op heden nemen radiologen beslissingen hoofdzakelijk op basis van hun ervaring en weinig op basis van objectieve, gekwantificeerde en berekende waardes.

Vroegere diagnose met Quantib ND

Het Rotterdamse bedrijf Quantib maakt informatie die besloten ligt in medische beelden beschikbaar voor diagnoses en het monitoren van behandeltrajecten. Daarvoor hebben zij het softwareprogramma Quantib ND ontwikkeld. Deze kunstmatige intelligentie software analyseert MRI-scans van de hersenen. Deze analyse helpt bij het stellen van de diagnose Alzheimer of MS en bij het volgen van het ziekte-/behandelproces. Zo wordt onder andere de atrofie (hersenkrimp) gemeten, deze is versneld bij een Alzheimerpatiënt. Daarnaast meet de software de aanwezigheid en ontwikkeling van witte stof laesies, een indicatie voor MS. Radiologen kunnen met deze informatie sneller en preciezer een diagnose stellen en het verdere ziekteproces monitoren.

Groot belang van machine- en deeplearning

De industrie van het toepassen van geavanceerde programmeertechnieken als machine- en deeplearning op het gebied van radiologie staat nog in de kinderschoenen. Aangezien er een enorm scala aan ziektes is waar dergelijk applicaties bij ingezet kunnen worden, is het belang en de potentie van software als Quantib ND groot.

Quantib BV

Quantib logo Rotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Vrouw achter scherm met daarop een MRi scan

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact