Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Promedico ICT BV, 84e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Minder fouten bij het toedienen van medicatie door MediSein app

Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg blijkt dat er nog al eens fouten worden gemaakt bij de toediening van medicatie door verzorgenden. Voorbeelden hiervan zijn het verstrekken van de verkeerde medicatie aan de verkeerde cliënt, of het te laat of niet toedienen van medicatie. Dit heeft grote emotionele en financiële gevolgen voor zorgverlener en patiënt. De app MediSein helpt hier een einde aan te maken.

Controle over het hele medicatietoedieningsproces

MediSein ondersteunt verzorgenden bij het toedienen van medicatie, De app is ontwikkeld met een zorggroep die deze inzet bij 24-uurs opvang van mensen met een verstandelijke beperking in een woonlocatie. De zorgmedewerker heeft met de app met 1 systeem overzicht over alle medicatie, zowel per patiënt als per locatie. De app ondersteunt het gehele medicatietoedieningsproces, van het uitzetten, het toedienen, het registreren tot en met het terugkoppelen.

Meer informatie, minder fouten en meer efficiency

Pas al de medewerker alle handelingen heeft gedaan, verschijnt er een vinkje in de app. Wanneer iets nog niet gedaan is, wordt automatisch een herinnering verstuurd naar de zorgmedewerker. Door de app vermindert het papierwerk, met als gevolg minder kans op fouten en meer efficiency. De app wordt als enige direct gevuld vanuit een beveiligde en actueel medicatieoverzicht. Hierdoor is de informatie in de app altijd betrouwbaar. Door de koppeling naar het farmacotherapeutisch Kompas kunnen zorgmedewerkers ook info over medicatie opzoeken. De app wordt al met succes toegepast op woonzorglocaties. In de toekomst wordt de app ook beschikbaar gemaakt voor de thuiszorg en mantelzorg.

Promedico ICT BV

Logo Promedico ICT BV Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Scherm app

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact