Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Pro-Oiler NL, 90e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

GPS vereenvoudigt een beproefd slim concept - Pro-Oiler

Een concept dat al ruim 15 jaar bestaat en steeds vernieuwd en verbeterd wordt. Vaak zijn verbeteringen een extra toepassing die op een bestaand ontwerp gebouwd wordt. Zo is de automatische kettingsmering Pro-Oiler voor motorfietsen snelheidsafhankelijk gemaakt, een Elektro magnetische pomp toegevoegd voor meer precisie en is een vervormbare olie container ontwikkeld voor meer maatwerk per motortype. Met de nieuwste innovatie uit 2014, de GPS-module wordt het systeem eigenlijk eenvoudiger, met nog minder kans op verstoringen.

Satellietgestuurde kettingsmering

Pro-Oiler is sinds 2000 op de markt met een ingenieus systeem om de ketting van een motorfiets gedoseerd steeds van voldoende smeerolie te voorzien, en deze dosering is via meetsystemen snelheidsafhankelijk gemaakt. Installatie en werking is daarmee prima voor elkaar gebracht, echter de GPS-techniek maakt dit eenvoudiger en robuuster. Via GPS-techniek zoals deze bijvoorbeeld ook in elke smartphone of navigatieapparaat zit, kan gemakkelijk de snelheid via satellietpositie nauwkeurig gemeten worden, zonder dat metingen aan de motorfiets zelf nodig zijn. De installatie en werking van het al lang beproefde Pro-Oiler systeem is daarmee eenvoudiger en verbeterd. De aandrijfketting is bij ketting-aangedreven motorfietsen het meest arbeidsintensieve onderdeel. Ondanks intensieve handmatige smering moet de kettingset dan regelmatig vervangen worden en vervliegen liters olie in het milieu. Door satelliet gestuurde, snelheidsafhankelijke dosering is de ketting altijd goed gesmeerd, gaat vaak een motorleven lang mee en verbruikt maar 10% smeermiddel ten opzichte van handmatig smeren, aldus Pro-Oiler.

Ketting of Cardan?

Kettingaandrijving is lichter en goedkoper dan een cardanaandrijving voor motorfietsen, en daardoor blijvend populair bij sportmotoren en off-road types. Vooral bij sportief en off-road gebruik is een schone en goed geoliede ketting uiteraard van belang. Pro-Oiler geldt als één van de geavanceerdere kettingsmeersystemen, maar is ook wat duurder dan andere systemen. Pro-Oiler claimt een langere levensduur voor de ketting, en minder verbruik van smeerolie (kosten, milieu).

Pro-Oiler NL

Pro Oiler logo Rijkevoort

Facebook Twitter 

Website

Pro-Oiler

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact