Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Prins Autogassystemen BV
33e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Van benzine naar LPG

Prins Direct LiquiMax (DLM) zorgt dat personenauto's met directe benzine-inspuiting op 100% autogas (LPG) kunnen rijden, met exact dezelfde motorprestaties als benzine.

Milieudoelstelling

Met dit systeem wordt op een eenvoudige manier een bijdrage wordt geleverd aan de milieudoelstelling van de overheid. De berijder spaart brandstofkosten en het milieu (minder CO2 uitstoot met wel 10-15% en fijnstof met wel 90%). LPG is een bijproduct van de olieraffinage en wordt afgefakkeld als het niet gebruikt wordt als brandstof. Dat is verspilling en vervuiling.

Directe inspuiting

De huidige systemen die aangeboden worden zijn voor auto's met indirecte inspuiting. De innovatie van het Prins Direct LiquiMax richt zich op nieuwe auto's met directe inspuiting waardoor meer efficiency/rendement wordt behaald tijdens de verbranding en minder kans op slijtage aan de kleppen.

De infrastructuur voor autogas (LPG) is al in orde en nu kunnen ook auto's met de nieuwste motortechniek (DI) op deze brandstof rijden met alle voordelen voor de portemonnee en het milieu. De oude techniek van brandstofinspuiting werkt niet op de nieuwste motoren. Prins heeft het mogelijk gemaakt om de auto's moeiteloos 100% op LPG te laten rijden zonder verlies van prestatie en gebruiksgemak en maximale integratie met het originele benzine systeem.

Prins Autogassystemen BV

Eindhoven

 Twitter LinkedIn

Website

Auto met belettering en logo van Prins Autogassystemen bij een benzinestation

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact