Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Power Research Electronics BV,
13e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Elektrische auto's in 15 tot 25 minuten opladen

Power Research Elelctronics heeft een geavanceerde laad-module voor elektrische tankstations ontwikkeld. Deze elektrische tankstations kunnen elektrische auto's zeer snel opladen. Elektrische voertuigen hebben de toekomst. Ze hebben echter nog een groot nadeel en dat is de beperkte maximale afstand die op een acculading afgelegd kan worden. Dit betekent dat de voertuigen regelmatig bijgeladen moeten worden en dat kost momenteel 6 tot 8 uur laadtijd.

Geen energieverlies of geluidsoverlast

Een gemiddelde elektrische auto kan met het de innovatieve oplossing van PRE in circa 25 minuten opgeladen worden zonder de accu's over te belasten. De laad-module laadt vanuit het stopcontact direct de accu van de elektrische auto op via de snellaadingang van de auto. Tijdens het laden is er praktisch geen energieverlies of geluidsoverlast. Omdat elektriciteit overal voor handen is, kunnen deze laadstations ook overal neergezet worden. Het concept dat ontwikkeld is, is (modulair) koppelbaar en bestaat uit laad-modules van 10.000 Watt per stuk. Hierdoor kunnen ook laadstations voor scooters en bussen gemaakt worden. Het snellaadstation is op basis van de PRE laad-module het meest efficiënte, meest stille en meest geluidsarme elektrische tankstation in de wereld. De revolutionair nieuwe wijze van opbouw begint bij de laad-module waar een geheel nieuw converter concept met hoog rendement in is verwerkt. Uniek is de mogelijkheid om de laadmodules modulair te koppelen om hoge vermogens te leveren en op die manier de laadtijd enorm te verkorten (tot 15 minuten voor een Peugot iOn die o.a. door Greenwheels gebruikt wordt)

Duurzaam rijden

Elektrisch rijden is duurzaam rijden en heeft grote voordelen voor mens en milieu. Er kan 50% CO2 worden bespaard in het wegvervoer, er treedt geen emissie op in dichtbevolkte gebieden en er is geen geluidsoverlast. Dit betekent dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan de doorbraak van elektrische voertuigen.

Power Research Electronics BV

Breda

  LinkedIn

Website

Auto elektrisch opladen

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact