Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Power Research Electronics BV, 16e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Batterijen als virtuele energiecentrale

Elektrisch rijden wint aan populariteit. Hierdoor zijn er steeds meer elektrische voertuigen op de weg of eigenlijk aan de laadpaal want gemiddeld rijdt een auto maar 10% van de tijd. Door een laadpaal uit te rusten met V2G technologie zijn de batterijen van de elektrische voertuigen te gebruiken als een virtuele energiecentrale.

Thuisbatterij

Door V2G heeft iedereen met een elektrische auto ook een thuisbatterij om te gebruiken. Deze batterij voorziet een huis of kantoor van stroom. Alle batterijen samen vormen een virtuele energie centrale. Energiemaatschappijen gaan deze technologie gebruiken om het elektriciteitsnet stabiel te houden. Fabrikanten van elektrische laadpalen passen de nieuwe technologie al toe in hun laadpalen.

Duurzame energieopwekking

V2G gaat over het oplossen van problemen met slimme software ten opzichte van de ‘old-school’ investeringen in meer kabels en hoogspanningslijnen. Dit concept is niet alleen toepasbaar voor thuis, maar ook voor een land of zelfs een heel continent. En in de toekomst zal deze batterij geladen worden door duurzame energie.  Deze energie wordt gebruikt om te rijden of om het huis van stroom te voorzien. Consumenten zullen door deze technologie meer zelfvoorzienend worden en er ontstaan zelfs off-grid mogelijkheden.   

Power Research Electronics BV

Logo Power Research ElectronicsBreda

Facebook

Website

De 10kW bidirectional V2G EV charger module

Twee medewerkers van PRE bij een beursstand

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact