Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Plasmamade BV, 28e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Nieuw filter voor superschone lucht in huis

Als zijn zoon geen astma zou hebben gehad, had Martin van der Sluis het misschien nooit ontwikkeld: een nieuw filter voor boven de afzuigkap. De allergieën van zijn zoon inspireerden hem tot het combineren van diverse bestaande filtertechnieken tot een filter dat snel niet alleen kookluchtjes maar ook sigaretten- en zweetlucht, bacteriën, virussen en pollen neutraliseert. Zijn kennis van metaalbewerking en zijn jarenlange ervaring in de keukenbranche kwamen daarbij goed van pas.

Techniek

De Plasmamade, zo heet het filter, combineert verschillende filtertechnieken. Belangrijk is het gebruik van clusterionen. Als die in botsing komen met schadelijke deeltjes veranderen ze in een stofje dat de waterstofmoleculen uit deze deeltjes trekt. Die ontbinden hierdoor en verliezen hun schadelijke lading. Het filter trekt de vieze geuren naar binnen en laat vervolgens de schone, gezuiverde lucht weer naar buiten gaan. De techniek heeft zich al bewezen, en heeft een positief effect op de gezondheid van de mens

Afzuigkap

Iedere doe-het-zelver kan de Plasmamade zelf installeren. Het zwarte, cilindervormige apparaat wordt eenvoudig boven de afzuigkap bevestigd. Het systeem stuurt de lucht niet naar buiten, maar houdt het binnenshuis. Het apparaat speelt hiermee alvast in op de steeds strengere emissie-eisen voor woningen en gebouwen.

Internationaal

Bijzonder is dat Van der Sluis zijn product volledig TÜV gecertificeerd lanceerde. Een lang traject, maar de moeite waard. De interesse voor de Plasmamade strekt zich namelijk uit tot ver buiten de landsgrenzen. De goede certificering maakt exporteren eenvoudiger.

Plasmamade BV

Logo Plasmamade Staphorst

 Twitter  YouTube

Website

Plasma Made

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact