Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Plant Planet BV, 26e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Hoger natuurbewustzijn

Plant Planet zet zich in voor bewustwording en behoud van natuur. Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn sleutelwoorden in de bedrijfsfilosofie van Plant Planet. Daartoe veredelt, produceert en vermarkt zij kamerplanten met storytelling als kern: de plant met een verhaal. In een project met IUCN (International Union for the Conservation of Nature) worden uitstervende planten gekweekt en verkocht. De winst gaat naar reddingsprogramma's voor deze planten.

Hawaiian Palm

Alle Plant Planet producten hebben een bijzonder verhaal. Meest aansprekende voorbeeld hiervan is de Hawaiian Palm. Deze plant is in de natuur bijna uitgestorven. Volgens de laatste berichten van de IUCN zijn er op dit moment nog maar 2 planten in hun oorspronkelijke habitat.

Plant Planet heeft, als enige potplantenbedrijf, een unieke samenwerking met de IUCN. Met een paar zaden van deze plant is een productie opgezet waardoor ook het publiek deze plant in huis kan halen. Plant Planet draagt bij aan het reintegratieproces van de Brighamia Hawaiian Palm door publicitaire aandacht en financiële ondersteuning van IUCN.

Educatie over natuurbescherming

Daarnaast zet Plant Planet zich verder in voor educatie over natuurbescherming en bewustwording. Samen met Koppert Cress worden rondleidingen en presentaties gegeven over biodiversiteit.

Plant Planet BV

Maasdijk

Facebook Twitter 

Website

Planten van Plant Planet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact