Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Phortman Medical BV, 47e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Innovatief gasafnamepunt voor de medische branche

Ziekenhuizen, privéklinieken, verpleeg- en verzorgingstehuizen gebruiken gasafnamepunten als medisch hulpmiddel voor het toedienen van medische gassen zoals zuurstof, medisch perslucht en narcosegassen. Sinds HoekLoos in 1970 het medisch gasafnamepunt ontwikkelde, is het gasafnamepunt nauwelijks veranderd. Phortman ontwikkelde een gasafnamepunt dat gebruiksvriendelijker, veiliger en lagere onderhoudskosten heeft dan bestaande systemen en gecertificeerd is volgens risicoklasse IIa conform Europese Richtlijn Medische Hulpmiddelen (MDD 93/42). Door de brand in 2006 in een ziekenhuis in Almelo is patiëntenveiligheid extra belangrijk geworden binnen ziekenhuizen. Het afnamepunt voldoet in ruime mate aan het Convenant van november 2011 van NVZ, NFU en Revalidatie Nederland: 'Veilige toepassing van medische technologie'.

Phortman's gasafnamepunt verschilt onder meer op deze punten van andere systemen:

  • De brandveiligheid van het gasafnamepunt is uniek ten opzichte van bestaande systemen. De gastoevoer wordt automatisch afgesloten en de gastoevoerslang wordt automatisch ontkoppeld als de temperatuur van het aftappunt boven de 90 graden stijgt.
  • Het vervangen van het filter kost 30 seconden tegenover minimaal 15 minuten bij andere systemen.
  • Met kleurcoderingen wordt inzichtelijk welke gassen het afnamepunt afgeeft.
  • De fronten van het gasafnamepunt van Phortman kunnen gemonteerd worden op inbouwdelen van concurrenten. En bestaande inbouwdelen kunnen worden omgebouwd.
  • Montage in de wand bij nieuwbouw is eenvoudiger en sneller. Vervanging van de O-ring duurt 30 seconden in plaats van 20 minuten, en het inbouwdeel heeft geen O-ring die bij andere systemen elke vijf jaar moet worden vervangen.
  • De radicaal nieuwe uitvoering is ontwikkeld met nieuwe/moderne materialen waardoor een besparing van circa 50% op Total Cost of Ownership wordt gerealiseerd.

Phortman Medical BV

Berkelland

Website

Gasafnamepunt Phortman Medical

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact