Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Pharmafilter BV, 30e plaats MKB Innovatie op 100 2013

Duurzame ziekenhuisprocessen

Pharmafilter is een integraal concept voor de verzorging, afvalverwerking en waterzuivering van ziekenhuizen. Het verbetert de service, patiëntveiligheid en efficiency binnen het ziekenhuis en het werkt prettiger voor het personeel door bedpannen en urinalen te vervangen door eenmalig te gebruiken producten. Deze producten, gemaakt van biologisch afbreekbare plastics, zijn gemakkelijk in gebruik en reduceren het aantal contacten met besmet materiaal.

Biogas

De nieuwe eenmalig te gebruiken producten worden samen met het dagelijkse afval en specifiek ziekenhuis afval in de vermaler Tonto gedeponeerd, die aangesloten is op het (bestaande) interne riool. Samen met het afvalwater van toiletten, douches, wastafels en andere bronnen wordt het vermalen afval via de bestaande interne riolering afgevoerd naar de installatie op het terrein van het ziekenhuis. Hier wordt het organische afval en de bioplastics omgezet door vergisting in biogas en het niet vergiste afval wordt gedecontamineerd.

Schoon water

Het door Pharmafilter gezuiverde water is erg schoon. Het heeft door de behandeling met verschillende technieken de kwaliteit van zwemwater. Het levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van medicijnresten in het oppervlaktewater. Doordat het water wordt ontdaan van medicijnen, ziektekiemen, cytostatica, röntgencontrastvloeistoffen en hormoonverstorende stoffen is het geschikt voor hergebruik. Bijvoorbeeld als spoelwater voor toiletten.

Pharmafilter BV

Amsterdam

Facebook Twitter 

Website

Pharmafilter pand

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact