Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Pathema BV, 72e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Zonder chemicaliën water voor koeling

Pathema heeft met de IVG-C CoolWater een waterbehandelingsmethode ontwikkeld om koelwater voor koeltorens en verdampingscondensors volledig vrij van chemicaliën te exploiteren, zonder kalk-, corrosie-, of biologische aangroei. Deze methode resulteert in een verlaagd energie- en waterverbruik, zelfs in plaats van drinkwater. Met andere woorden het koelwater is vrij van chemicaliën en op grond- of regenwater daarom is het spuiwater (afvalwater) 100% recyclebaar, waarbij de return on investment tussen de 1,5 tot 3 jaar is. En praktisch toepasbaar: met een plug & play kid eenvoudig inzetbaar bij koeltorens.

100% vrij van chemicaliën

De IVG-C technologie is 100% vrij van chemicaliën door een combinatie van IVG-Industrial Vortex, UV-C straling filtering, sensoring van flow, pressure, geleiding en radiation. Deze technologie voorkomt kalkaanslag en corrosie, beheerst en doodt legionella, verwijdert vervuiling en controleert indikking. Door het vacuüm in de Vortex worden gasbellen uit het (koel)water verwijderd waardoor kalk wordt uitgekristalliseerd.  Ook de warmtecapaciteit met 3 tot 5% verbetert waardoor het koelwater de warmte beter afvoert.

Financiële- en milieuvoordelen

De financiële- en milieuvoordelen op een rijtje: geen kosten voor chemicaliën, lager waterverbruik, minder of geen lozingsrecht kosten, lager energieverbruik van de koude installatie, verlengde levensduur van de koeltoren en de inzet van grond- en/of regenwater is mogelijk. Pathema B.V is met de IVG-C CoolWater de grote winnaar geworden van de Proces Innovatie Prijs 2014. Pathema sleepte zowel de vak- als de publieksprijs in de wacht.

Vertrouwen in impact van innovatie

"Door Pathema’s vermelding in de MKB Innovatie Top 100 krijgen onze prospects en branchegenoten meer vertrouwen in onze impact op duurzame koelwaterbehandeling. Deze olievlekwerking van bekendheid helpt ons enorm bij het zetten van een nieuwe standaard in de markt."

Mark Boeren, directeur en oprichter Pathema BV

Pathema BV

Logo Pathema Goirle

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Mark Boeren

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact