Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

PartTracker, 66e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Geen verspillingen door productleveringen op maat

PartTracker wil de (elektrotechnische) industriesector helpen verspilling te voorkomen en producten op maat leveren. Daarvoor is een circulair model ontwikkeld dat de huidige supply chain vervangt. Het einddoel is een volledig logistiek centrum inrichten waarbij transparant wordt gewerkt met de huidige schakels van bedrijven in de supply chain.

Geavanceerd logistiek retoursysteem

PartTracker plaatst zichzelf in de cirkel en werkt samen met fabrikanten, groothandels, machine- en paneelbouwers, system integrators en installateurs. Omdat de focus ligt op productniveau is relatiebeheer mogelijk binnen de hele elektrotechnische industrieketen en worden de belangen van alle bedrijven meegenomen in de opzet van het business model. Hierdoor krijgt de branche een geavanceerd logistiek retoursysteem,  een ontwikkeling dat tot nu toe geen prioriteit heeft. Het systeem van PartTracker is uniek.

Van lineair naar circulair

De impact van PartTracker is dat de supply chain voor de elektrotechnische industrie van een lineair naar een circulair systeem veranderd. Reparatieservices, het aanbieden van overtollige voorraden en het zoeken van uitgefaseerde producten liggen aan de basis. Een uitgebreider systeem in de toekomst richt zich op component- en grondstofniveau. De product life cycle van bestaande producten wordt langer en gemeten naar de levensduur van een product. Door een gedegen retourlogistiek kunnen groothandels en fabrikanten beter voorraadhoogtes inschatten en inzien wat de branche daadwerkelijk gebruikt.

PartTracker

Assendelft

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Raderen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact