Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Parhelion BV, 72e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Alledaagse lichttoepassingen op basis van laserlicht

Op het gebied van lichttechnologie is er veel veranderd in de afgelopen decennia. Na de gloeilamp, de TL-lamp, de halogeen- en gasontladingslamp deed een jaar of 10 geleden LED zijn intrede. Maar nieuwe ontwikkelingen dienen zich al weer aan.

Ongekend specifieke eigenschappen en toepassingen

Verlichting op basis van laser is de volgende revolutie in verlichting en het Rotterdamse Parhelion is een van de pioniers op dit gebied. Op laser gebaseerde verlichting wordt gezien als een van de meest belangrijke innovaties op lichtgebied van de laatste 50 jaar. Parhelion is het eerste bedrijf dat laserlicht geschikt maakt voor alledaagse verlichtingstoepassingen. Met behulp van hun ‘laser diffraction grating-modules’ en laser, kunnen lampen gemaakt worden met een heel specifiek spectrum, kleur en straalvorm. Zonder flikkering en met minimale warmteproductie. En met een lange levensuur en laag energieverbruik. Deze lampen kunnen worden ingezet in situaties en omstandigheden waarin hoge eisen worden gesteld aan verlichting.

Toepassingen

Zo worden de lampen van Parhelion voorbeeld toegepast in de tuinbouw als groeilamp. Maar ook bij het verlichten van kunstobjecten, zonder de UV en infrarood component die deze kunnen beschadigen; Voor gebruik onder water of wanneer licht is vereist dat het daglicht zo goed mogelijk benadert. Er zijn kortom heel veel toepassingen voor deze nieuwe technologie.

Parhelion BV

Parhelion logoRotterdam

Twitter LinkedIn YouTube

Website

Laser Diffraction Grating

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact