Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Overijssels Top MKB in gesprek met gedeputeerde Rietkerk

Trotse ondernemers op melkschapenhouderij Vreugdenhoeve bij Zwolle

De MXRP van RSW uit Zwolle, een volautomatisch mixed palletiseer systeem gekoppeld aan intelligente algoritme software waarmee op hoge snelheid gemixte pallets en rolcontainers optimaal gestapeld kunnen worden, veroverde de 14e plek in de MKB Innovatie Top 100 2014. De ondernemer nam vrijdag 4 juli naast gedeputeerde Theo Rietkerk plaats aan de dis op een unieke locatie, de Vreugdenhoeve.

Op het puntje van de stoel

De gedeputeerde zat op het puntje van zijn stoel toen hij luisterde naar de Overijsselse ondernemers tijdens de feestelijke lunch die werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel en de Provincie Overijssel. Hij liet de aanwezige ondernemers weten trots op ze te zijn. Negen Overijsselse ondernemers veroverden tenslotte een plek in de MKB Innovatie Top 100 2014 en nog veel meer hadden geprobeerd zover te komen. Theo Rietkerk: "Ik ben blij met deze lunch, die we op deze wijze al een aantal jaar organiseren. Het is ook erg belangrijk ondernemers te zien en te spreken. Want als de overheid het MKB niet ontmoet, weten we nooit hoe de agenda eruit ziet!"

Personeel en financiën

Tijdens de lunch sprak Rietkerk uitgebreid en ontspannen met de aanwezige gasten. Hij vroeg ze aan te geven waar ze tegenaan liepen en wat de provincie zou kunnen beteken. Een aantal gaf aan dat het niet gemakkelijk is goed personeel te vinden en anderen vonden het financieren van de innovatie moeilijk. Alle vragen en opmerkingen zijn genoteerd en worden door de provincie en de Kamer van Koophandel opgepakt.

Toegevoegde waarde

De aanwezige ondernemers waren erg enthousiast. Eén gaf aan dat de MKB Innovatie Top 100 hem direct meer handel had opgeleverd, een ander gaf aan dat de plaats in de MKB Innovatie Top 100 waarde had toegevoegd aan zijn bedrijf. Tijdens het nuttigen van het toetje van schapenmelkijs aan de houten tafels buiten, maakten de ondernemers afspraken met elkaar om samen aan de slag te gaan!

Meedoen aan de MKB Innovatie Top 100

Een plaats veroveren in de MKB Innovatie Top 100 is een springplank voor veel aandacht en samenwerkingskansen. Uw innovatie ook in de spotlights? Schrijf u in voor de MKB Innovatie Top 100.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact