Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Otflow wint Rotterdamse Heldenprijs

Op maandag 18 november 2018 overhandigde wethouder Barbara Kathman De Nieuwe Heldenprijs aan de snelgroeiende startup Otflow. Ronald Hagenstein en Otto de Groot, de ondernemers achter deze organisatie, werden door de jury geprezen om het duurzame businessmodel.

Revolutie in de scheepvaart en transportindustrie

Otflow heeft twee jaar geleden een revolutie in de scheepvaart en transportindustrie tot stand gebracht. Toen bedachten zij een tool om de luchtstroom in koelcontainers te optimaliseren om fruit zo lang mogelijk goed te houden. In de tussentijd is er meer dan 60.000.000 kilo vers fruit succesvol vervoerd door de innovatieve oplossing die zij hebben ontwikkeld.

Mat van gerecycled papier-karton

De Otflow is een 11-meter lange mat van gerecycled papier-karton dat de luchtstroom in koelcontainers verbetert. Dit is de eerste oplossing die de temperatuur tijdens zeetransport optimaal houdt door het optimaliseren van de luchtstroom. Dit zorgt voor minder voedselverspilling en minder financieel verlies voor exporterende en importerende partijen.

Op dit moment maken 45 klanten in 15 verschillende landen gebruik van deze innovatie. De organisatie richt zich niet alleen meer op fruit: andere markten, zoals groenten, planten- en bloembollentransport hebben de techniek van Otflow inmiddels ook ontdekt.

Slim product tegen voedselverspilling

Ronald Hagenstein: “Wij zijn enorm vereerd dat wij ons de Nieuwste Helden van de Rotterdamse regio mogen noemen! Het was fantastisch om ons verhaal te delen op dit mooie podium. Een verhaal dat ik met veel enthousiasme vertel, want ik ben er trots op Otflow te vertegenwoordigen en daarmee ons slimme product tegen voedselverspilling onder de aandacht te brengen.”

Organisatie met een missie

De toegewijde inzet om de bedrijfsmissie (minder voedselverspilling en minder financieel verlies) na te leven blijft niet alleen onopgemerkt in Rotterdam. Eerder dit jaar behaalde Otflow een finaleplek in het programma Rabo Duurzame Innovatieprijs én een plek in de KVK Innovatie Top 100. Ook won de organisatie het Startup Funding Event, heeft Otflow een topcoach van NLGroeit en is de organisatie toegelaten bij Tekdelta en het internationaliseringsprogramma Globaliser. Dankzij deze initiatieven kan Otflow zich steeds verder ontwikkelen om wereldwijde voedselverspilling in de transport en scheepvaart tegen te gaan.

Bron: Maritiemnieuws.nl

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact