Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

OptoSafe, 58e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Mobiele waakhond voor het beveiligen van transportgoederen en bouwmaterialen

OptoSafe ontwikkelt intelligente sensoren en beveiligingssystemen die zowel als stand-alone-unit (grond- en dakbeveiliging) als geïntegreerd binnen andere systemen kunnen worden toegepast. Voor het beveiligen van eigendommen die niet op een vaste telefoonlijn kunnen worden aangesloten is de AlfaGuard dé oplossing. Dé ideale waakhond voor het mobiel en onzichtbaar beveiligen van transportgoederen en bouwmaterialen door middel van gesensoriseerde dekkleden en netten. Hij alarmeert namelijk via het GSM netwerk en combineert vier beveiligingstechnieken in één klein kastje.(Vibratiesensor, GPS digital fence, glasvezelkabeldruksensor en passief infra rood detectie). Het sensortouw (iCord), de matten (iMat), afdekzeilen (iCover), netten (iNet) en tassen en koffers (iBag) die met de AlfaGuard verbonden zijn, zijn waterbestendig en kunnen zelfs onder water worden toegepast.

Toepassingen

De AlfaGuard  wordt vooral gebruikt voor objecten op afgelegen plaatsen zoals een vakantiehuisje, schuurtje, boot of caravan. Maar ook voor objecten die van locatie wisselen zoals containers, campers en  auto’s die per GPS kunnen worden gevolgd. De plug-and-play technologie waarschuwt de eigenaar wanneer iemand zijn eigendom probeert aan te raken of te stelen. De AlfaGuard wordt ook ingezet bij behoefte aan tijdelijke beveiliging, bijvoorbeeld na een brand of inbraak. Of  als extra beveiliging (back-up) voor alarmsystemen die gebruik maken van het vaste net en door het wegvallen van de vaste verbinding op deze wijze beveiligd blijven. Maar ook om bijvoorbeeld CO2 sensoren op aan te sluiten, voor het traceren van verstekelingen aan boord van vrachtauto’s.

Geen netvoeding of vaste telefoonlijn nodig

Met het AlfaGuard GSM/GPS alarmsysteem heeft u geen netvoeding of vaste telefoonlijn nodig; deze waakhond eet of blaft niet en behoeft ook niet te worden uitgelaten. Bediening kan zowel handmatig als per SMS commando. Kortom, slimme sensortechnologie en gebruiksgemak maken deze multi-applicable 'mobiele waakhond' geschikt voor vele en uiteenlopende toepassingen.

OptoSafe

Logo OptpSafe - Textuals Heiloo

Website

Mand houdt AlfaGuard vast

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact