Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Ollip BV, 77e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Serious games voor mensen met beperking

Wat begon als een studentenproject aan de TU Eindhoven voor de autistische zoon van vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse game industrie: de Pillo game controller. De techniek, een “magische” sensor, zorgt ervoor dat je met het indrukken, knuffelen of knijpen in een kussen de games kunt besturen. De Pillo games zijn ontworpen om spelers te ondersteunen in de ontwikkeling van motorische en interactieve vaardigheden. Het aanbod varieert van simpele actie-reactie games tot het oefenen van timing en selectie. Daarnaast ondersteunen alle games samenwerken.

Sociale innovatie

Pillo games zijn gemaakt voor een breder publiek dan de traditionele consoles en controllers. Deze sociale innovatie laat iederéén spelen. Of je nu een beperking hebt, jong of oud bent. Pillo werkt stimulerend voor de sociale ontwikkeling. Onder begeleiding van een fysiotherapeut, revalidatiearts of bewegingsagoog kunnen met het kussen ook diverse oefeningen worden gedaan.

Grote mogelijkheden

Eerste stappen richting de internationale markt zijn dankzij een crowdfunding campagne gezet. Ook inspireert Pillo anderen om nieuwe toepassingen te ontwerpen. Zo ontwikkelde koninklijke Visio onlangs een spel voor mensen met ook nog een visuele beperking.

Ollip BV

Logo PilloEindhoven

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact