Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ORGA bouw, 29e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Bouwen aan de toekomst

Bouwbedrijven een omslag laten maken: van traditioneel en grondstoffenverslindend naar duurzaam, ecologisch en biobased. Dat is waar ORGA bouw aan werkt. Het Nijmeegse bedrijf is daarvan zelf het levende voorbeeld. De door hen ontwikkelde woonunit mHome is een uitvloeisel van hun overtuiging dat ecologisch bouwen de toekomst heeft.

mHome

ORGA bouw heeft samen met fabrikanten en toeleveranciers uit hun netwerk de woonunit mHome ontwikkeld. De unit is zoveel mogelijk gemaakt van biobased materialen. Hierdoor levert mHome een bedrage aan de reductie van de CO2-uitstoot en het dreigende tekort aan grondstoffen. Omdat de woning bijna volledig is opgebouwd uit natuurlijke materialen zonder chemische stoffen, kan de unit na velen jaren gebruik weer terug de natuur in. Zonder dat dit belastend is voor het milieu!

Tevens ligt er 18ton CO2 opgeslagen in de woning en wordt al het hout direct opnieuw aangeplant zodat na 30 jaar de grondstoffen weer voorradig zijn.

Het gebruik van natuurlijke materialen heeft bovendien een positief effect op de gezondheid van de bewoners en werkt energiebesparend. De mHome is mobiel en multi-inzetbaar. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt als noodwoning, units voor mantelzorg, vakantiewoning of studentenwoning. De woningen worden in een geconditioneerde omgeving gebouwd en kant en klaar op de locatie afgeleverd.

Co-creatie

De eerste groene bouwer van Nederland kiest bewust voor het delen van kennis en samenwerking met andere partijen. In de ogen van ORGA bouw is dat de enige manier om tot een nieuwe economie te komen. Een economie in harmonie met de natuur.

ORGA bouw

Logo ORGA bouw Nijmegen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

mHome woonunit

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact