Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Duurzame bedrijven in de Gelderlander

'Groen' van begin tot eind

In de Gelderlander van begin juli zijn twee bedrijven uit de MKB Innovatie top 100 opgenomen. Beide bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

ORGA architect

Het Nijmeegse bedrijf ORGA architect staat voor een groene bouwketen door het combineren van ontwerp, bouw, installatietechniek en inrichting. Een prachtig voorbeeld is een nieuw gebouw voor de buitenschoolse opvang aan de rand van de Ooijpolder. Dit gebouw bestaat volledig uit natuurlijke materialen, zonnepanelen zorgen voor de electriciteit en het afvalwater wordt gezuiverd.

ORGA architect maakt ecologisch bouwen voor een breder publiek interessant. Deze innovatie behaalde de negende plaats in de MKB Innovatie Top 100 van 2014.

Duoinlog

Françoise van den Broek van Duoinlog stelt dat bedrijven die duurzaam werken het beter doen. Zo   ontwikkelde zij een handleiding om simpel te berekenen hoeveel CO2 een voertuig uitstoot bij een wegtransport van een bepaalde zending. De handleiding is ontwikkeld op verzoek van en in nauwe samenspraak met het logistieke (MKB) bedrijfsleven en wordt breed verspreid.

Duoinlog behaalde de 20e plaats in de MKB Innovatie Top 100 van 2014.

Renee Petiet, Patrick Schreven en Daan Bruggink (v.l.n.r.) bij het nieuwe gebouw van Struin. Foto Do Visser/De Gelderlander.

Françoise van den Broek. Foto Do Visser/De Gelderlander

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact