Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Noldus information Technology BV,
68e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Gedragtesten vissenlarven

DanioVision is een geïntegreerde software-hardwareoplossing voor gedragstesten bij vissenlarven. Het is een apparaat waarin wetenschappelijk onderzoekers een zogenaamde "96-well plate" met vissenlarven kunnen plaatsen.

Geavanceerde beeldverwerkingsoftware

In het apparaat zit een camera, lenzen, verlichting, en de mogelijkheid voor het geven van een lichtstimulus. Een temperatuur controle unit zorgt ervoor dat de condities over de tijd en in de individuele putjes gelijk blijft. Uit de camerabeelden worden de bewegingen van de larven afgeleid door middel van geavanceerde beeldverwerkingsoftware. Op basis van de bewegingen kunnen de effecten van medicijnen en andere stoffen op de hersenen, het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat en dergelijke worden gemeten. Het apparaat past op elke laboratoriumtafel, het is gemakkelijk te bedienen.

Alternatief voor knaagdieren

Zebravislarven zijn vaak een uitstekend alternatief voor knaagdieren. Ze zijn klein, gemakkelijk te houden, hygiënisch en goedkoop. De effecten van werkzame stoffen kunnen nauwkeuriger en sneller worden onderzocht. Ontstaan er nieuwe wetenschappelijke inzichten, en kunnen medicijnen sneller en goedkoper ontwikkeld worden. Het systeem werkt ook met andere kleine laboratoriumdieren zoals insectenlarven of nematoden (aaltjes), waardoor het ook toepasbaar is voor onderzoek naar bescherming van gewassen tegen vraat of van vee tegen parasieten.

Noldus information Technology BV

Wageningen

Facebook Twitter LinkedIn

Website

vislarven

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact