Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

NoFoodWasted BV, 82e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Afgeprijsd app voorkomt voedselverspilling bij supermarkten

Dagelijks verdwijnt overal ter wereld voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is in de afvalbakken van supermarkten. Jaarlijks gaat het in Nederland alleen al om honderden miljoenen euro aan levensmiddelen die weggegooid worden. Dat is niet alleen kapitaalsvernietiging, maar het vergroot ook de hoeveelheid afval die afgevoerd en verwerkt moet worden. En het is slecht voor het milieu door het broeikasgas methaan dat ontstaat uit rottende groenten en fruit. De Afgeprijsd app wil helpen daar een einde aan maken.

Voordeel voor consument en winkelier

Met de Afgeprijsd app kunnen consumenten zien welk voedsel bij supermarkten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt en daardoor afgeprijsd is. Winkeliers hebben een eigen versie van de app, waar ze verpakkingen mee kunnen scannen en producten kunnen invoeren in de database van Afgeprijsd. Voor consumenten is het gebruik van de app gratis. Winkeliers betalen een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de app. Maar winkeliers verdienen geld doordat producten die hen als afval geld kosten, toch nog verkocht kunnen worden.

Nu in Nederland, straks in heel Europa

Het afprijzen van producten is op zich niet nieuw. Wat de Afgeprijsd app doet is de vraag naar deze producten stimuleren, door consumenten die bewust willen inkopen informatie geven waar deze producten beschikbaar zijn voor welke prijs. In Nederland hebben zich vanaf begin 2016 tot medio mei 2016 ca 50 supermarkten aangesloten bij dit initiatief en dat aantal neemt dagelijks toe. Binnen een jaar moeten dat er in Nederland 300 zijn en binnen 2 jaar wil men ook in België en Duitsland actief zijn. Binnen 3 jaar moeten er in Europa ca 3000 supermarkten aangesloten zijn. Want het probleem van voedselverspilling speelt wereldwijd.

NoFoodWasted BV

Logo NoFoodWastedTilburg

Facebook Twitter LinkedIn

Website

App NoFoodWasted

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact