Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Nerdalize, 3e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Duurzame computerkracht als warmtebron

Gratis verwarmde woningen? Is het een droom? Nee. Nerdalize maakt het mogelijk met de Nerdalize eRadiator en de Nerdalize Cloud. De Nerdalize eRadiator is een computerserver in de vorm van een radiator. De warmte die deze server produceert, wordt gebruikt om onze woningen te verwarmen. De Nerdalize Cloud is een netwerk van eRadiatoren die in verschillende huizen staan. Samen vormen ze een duurzaam datacentrum. Met de warmte die bij het verwerken van rekentaken vrij komt worden de woningen verwarmd. Zo wordt de energie dubbel gebruikt. De overhead van datacentra wordt eveneens weggenomen wat, samen met het hergebruik van de warmte, zorgt voor een kostenbesparing van meer dan 50% voor de klanten van de Nerdalize Cloud.

Duurzaam

Het idee voor de innovatieve producten is ontstaan doordat het gebruik van computers en de energie die daarvoor nodig is alsmaar toeneemt. In de toekomst gaat dat alsmaar door. Zo worden datacentra in termen van CO2 uitstoot grotere vervuilers dan de luchtvaart! De warmte die door deze datacentra wordt geproduceerd, verdwijnt in de atmosfeer. Daarnaast vergt het verwarmen van onze woningen en gebouwen 40% van ons energiegebruik. Dat moet duurzamer kunnen, dachten de oprichters van Nerdalize in Delft. Zij ontwikkelden beide producten om op die manier meer uit energie te halen. Duurzaam en betaalbaar.

Praktijk

Nerdalize werkt samen met Eneco. Bij een aantal klanten van Eneco zijn eRadiatoren geplaatst om de werking in de praktijk te brengen. Zij zijn enthousiast over het systeem en dragen zo bij aan de verduurzaming van onze woonomgeving.

Nerdalize

Logo NerdalizeMolengraaffsingel 12
2629 JD Delft
Telefoon: 06 201 56 908

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact